Заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин е бил задържан

...
 Заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин е бил задържан
Коментари Харесай

След рокадите: Нов арест по върховете на руската отбрана

 

Заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин е бил арестуван и упрекнат във взимане на огромен рушвет, предава Ройтерс.

Задържането му е позволено от боен съд. Това е четвъртото задържане на почитан чиновник на защитата в границите на един месец, започвайки от 23 април, когато заместник-министърът на защитата Тимур Иванов беше арестуван, а против него стартира досъдебно произвеждане за приемане на рушвет.

След това бяха задържани и генерал-лейтенант Юрий Кузнецов, шеф на отдел " Човешки запаси " в министерството на защитата, както и генерал-майор Иван Попов, някогашен пълководец на 58-ма съветска войска.

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

Не е ясно какво пледира Вадим Шамарин. Домът му е бил претърсен по отношение на следствието.

Шамарин дава отговор от 2020 година за надзора на Сигналния корпус на армията, военните връзки, в това число и обезпечаването на поверителни командни сигнали на бойното поле.

Русия реагира с отвращение на думите на Дейвид Камерън

Арестите са най-големият скандал в съветската войска от години. Те идват на фона на огромните промени в съветското отбранително ведомство, откакто този месец президентът Владимир Путин в профил дългогодишния министър Сергей Шойгу и го размени с някогашния заместител министър-председател Андрей Белоусов , който е икономист. Шойгу стана секретар на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР